Σάλο έχει προκάλεσε το βίαιο βιντεοπαιχνίδι «No Mercy» («Χωρίς έλεος») στο οποίο οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη θέση ενός άνδρα που κακοποιεί, βιάζει και δολοφονεί γυναίκες.

Συγκεκριμένα, το παιχνίδι, που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα από την ανεξάρτητη εταιρεία Zerat Games, διαφημιζόταν ως ένας τίτλος που εμπεριέχει «μη συναινετικές σεξουαλικές πράξεις», «βία», «εκβιασμό» και «αιμομιξία». Μάλιστα, αυτά τα στοιχεία παρουσιάζονταν ως αναπόσπαστα μέρη του παιχνιδιού τα οποία ο παίκτης δεν μπορεί να αποφύγει.

Το «No Mercy» ήταν διαθέσιμο στην πλατφόρμα Steam, η οποία αν και απευθύνεται σε ενήλικες, είναι επίσης προσβάσιμη σε εφήβους και παιδιά.

Το βιντεοπαιχνίδι έδινε στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία». Ο τίτλος καλούσε τους χρήστες να «υποτάξουν» και να «κατακτήσουν» γυναίκες, ενώ στα προωθητικά κείμενα διατυπώνονταν φράσεις όπως: «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση» και «Σε αυτό το παιχνίδι θα γίνεις είτε ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γυναίκας ή αλλιώς, ο καλύτερος εραστής της».

Το Newsweek αναφέρει ότι το παιχνίδι δεν έφερε ηλικιακή διαβάθμιση ή προειδοποίηση περιεχομένου.

Αρχικά απαγορεύτηκε στη Βρετανία, τον Καναδά και την Αυστραλία. Η Zerat αποφάσισε τότε να αφαιρέσει η ίδια από την πλατφόρμα Steam, δηλώνοντας ότι «δεν σκοπεύουμε να πολεμήσουμε όλο τον κόσμο». Η Valve, η οποία διαχειρίζεται την πλατφόρμα, δεν εξήγησε τους λόγους για την αφαίρεση.

Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία απαγόρευση στις ΗΠΑ πριν από την αφαίρεσή του από την πλατφόρμα. Τα βιντεοπαιχνίδια, σύμφωνα με το Newsweek προστατεύονται από την Πρώτη Τροποποίηση για την ελευθερία του λόγου ενώ δεν υπάρχει κάποιος φορέας που θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια απόφαση.

Από την πλευρά της η Zerat Games ισχυρίζεται ότι η οργή για το βιντεοπαιχνίδι οφείλεται σε… παρεξήγηση και «ψευδείς πληροφορίες» για το παιχνίδι.

«Θεωρούμε τους εαυτούς μας εντελώς φυσιολογικούς και κανονικούς ανθρώπους», έγραψαν οι προγραμματιστές του παιχνιδιού που λένε ακόμη ότι έδωσαν στους παίκτες τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τα φετίχ τους και «μη συναινετικές σεξουαλικές πράξεις» μέσα από το παιχνίδι.

Η πλατφόρμα Steam είχε αποσύρει το 2019 ένα παρόμοιο παιχνίδι, το «Rape Day» («Ημέρα βιασμού») έπειτα από κατακραυγή για το περιεχόμενό του. Το «σενάριο» ήταν περίπου το ίδιο: ο παίκτης υποδυόταν τον κατά συρροή βιαστή.