Για το σχέδιο του Μαρκ Ρούτε σχετικά με την τεράστια αύξηση των αεροπορικών και αντιπυραυλικών αμυντικών ικανοτήτων του ΝΑΤΟ τοποθετήθηκε το Κρεμλίνο και μεταξύ άλλων σημειώθηκε πως είναι «επιθετική κίνηση» και εις βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, πιέζει τα κράτη μέλη να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες στο 3,5% του ΑΕΠ τους και να δεσμεύσουν περαιτέρω 1,5% για δαπάνες που συνδέονται ευρύτερα με την ασφάλεια, όπως και την αύξηση κατά 400% των αεροπορικών και αντιπυραυλικών ικανοτήτων της Συμμαχίας.

Διαβάστε: ΝΑΤΟ: Αύξηση κατά 400% της αεροπορικής και αντιπυραυλικής ικανότητας της Συμμαχίας, θα ζητήσει ο Ρούτε

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους για τις προθέσεις του Ρούτε: «Το ΝΑΤΟ δεν είναι ένα εργαλείο για να διατηρηθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια στην ήπειρο. Είναι ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε για αντιπαράθεση και μέχρι τώρα απέκρυπτε τον πραγματικό χαρακτήρα του. Τώρα δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα του».

"Θα ξοδέψουν τα χρήματά τους"

«Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα ξοδέψουν τα χρήματά τους για να εξουδετερώσουν μια απειλή που λένε πως έρχεται από τη δική μας χώρα, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από μια εφήμερη απειλή», είπε επίσης ο Πεσκόφ.