Το προσωπικό ενδιαφέρον του Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της Ελλάδος αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Αμερικανού προέδρου, Τζέισον Φούρμαν, σύμβουλος επί των οικονομικών του Αμερικανού Προέδρου. 

«Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα και τους πιστωτές της να προχωρήσουν σε μια συμφωνία που θα βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισεπως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών και ολόκληρου του κόσμου και υπάρξει συμφωνία και να καθοριστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να λάβει η Ελλάδα για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να πληρώσει τα χρέη της. Τόνισε, δε, πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν πειστεί από τις ευρωπαϊκές διαβεβαιώσεις για την έκβαση του ελληνικού ζητήματος.

«Δεν νομίζω πως θέλουμε να προχωρήσουμε σε ένα τέτοιο πείραμα», δήλωσε ο Φούρμαν, «εάν η Ελλάδα και τα θεσμικά όργανα δεν βρουν ένα μονοπάτι προς τα εμπρός, αυτό θα ήταν τρομερό για την Ελλάδα και θα ήταν ένας πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία που δεν θα θέλει να δοκιμάσει».