Επίθεση με drone σημειώθηκε σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στον Βόσπορο, προκαλώντας υλικές ζημιές και την κινητοποίηση των αρχών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί θύματα. Το τουρκικό δεξαμενόπλοιο «ALTURA» μετέφερε αργό πετρέλαιο όταν δέχθηκε επίθεση με καμικάζι UAV και καμικάζι IDU στη Μαύρη Θάλασσα, 15 μίλια ανοικτά του Βοσπόρου. Προκλήθηκαν ζημιές στο κατάστρωμα και στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρές υλικές ζημιές στο πλοίο, χωρίς όμως να έχει επηρεαστεί άμεσα η ασφάλεια του πληρώματος.

Διαβάστε: Μέση Ανατολή: Μαίνονται τα εκατέρωθεν πλήγματα - "Το Ιράν θέλει συμφωνία, αλλά φοβάται να το πει", το μήνυμα Τραμπ - Ιρανοί στρατιώτες στο Χαργκ, λόγω πιθανής επέμβασης των ΗΠΑ


Επίθεση με
drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο: Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και τα 27 μέλη του τουρκικού πληρώματος φέρονται να είναι καλά στην υγεία τους. Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε σημαντική ποσότητα πετρελαίου, γεγονός που εντείνει τη σημασία του περιστατικού για την ενεργειακή ασφάλεια. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 140.000 τόνους πετρελαίου και είχε αναχωρήσει από τη Ρωσία, ενώ σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων, είχε αγκυροβολήσει τελευταία φορά στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως άμεση ήταν η αντίδραση των τουρκικών αρχών μετά το σήμα κινδύνου του πλοίου, καθώς στάλθηκαν δυνάμεις της ακτοφυλακής, υπηρεσίες ασφαλείας των ακτών και το πλοίο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών «Nene Hatun». Η επιχείρηση διάσωσης στο πλοίο βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα αίτια της επίθεσης και της έκρηξης παραμένουν άγνωστα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές σχετικά με το αν το περιστατικό ήταν επίθεση με στόχο το τουρκικό πλοίο.