Ένας άντρας τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά σε προάστιο έξω από το Σεντ Λιούις του Μισούρι την Τέταρτη κοντά στην τοποθεσία όπου σημειώθηκαν οι βίαιες διαδηλώσεις μετά το θανάσιμο τραυματισμό το περασμένο Σαββατοκύριακο ενός άοπλου αφρο-αμερικανού εφήβου. Τα πυρά που τραυμάτισαν τον άντρα έπεσαν αφότου η αστυνομία κλήθηκε στην περιοχή μετά από αναφορές ότι αρκετοί αφρο-αμερικανοί άνδρες με μάσκες του σκι και οπλισμένοι με καραμπίνες βρίσκονταν και πάλι στο χώρο όπου είχαν εξελιχθεί οι βίαιες διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KSDK ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν από τους υπόπτους ο οποίος σημάδευε τους αστυνομικούς με όπλο. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το ένοπλο περιστατικό και τον νέο τραυματισμό διαδηλωτή οι οποίος σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KSDK είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το προάστιο όπου τραυματίστηκε από τα αστυνομικά πυρά ο διαδηλωτής ήταν πεδίο τεταμένων συγκρούσεων μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν το περασμένο Σάββατο. Οι βιαιότητες ξέσπασαν τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής μετά την πορεία και την αγρυπνία στη μνήμη του δολοφονηθέντος αφρο-αμερικανού. Τριάντα-δύο άνθρωποι συνελήφθησαν και 12 καταστήματα λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων ταραχών.

Η αστυνομία έχει αποδεχτεί αυτό πού αυτόπτες μάρτυρες είπαν από την αρχή ότι ο Μπράουν ήταν άοπλος αλλά οι συνθήκες θανάτου του νεαρού αφρο-αμερικανού έχουν γίνει πεδίο αντιπαράθεσης. Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι ο Μπράουν πυροβολήθηκε αφότου μαζί με έναν ακόμη άτομο επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου. Μάρτυρες είπαν όμως ότι ο Μπράουν είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, όταν ο αστυνομικός τον πυροβόλησε πολλές φορές.