Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν το πρωί ότι πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων σε στρατιωτική βάση στο Κουβέιτ, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Όπως υποστηρίζει ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, κατά την επιχείρηση καταστράφηκε «ολοσχερώς» αμερικανικό ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης μέσω επίθεσης με μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone).

Διαβάστε: Φρουροί της Επανάστασης: Πλοία που διέσχιζαν τα Στενά του Ορμούζ με την υποστήριξη των ΗΠΑ ενεπλάκησαν σε "ατύχημα"

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι επλήγησαν αποθήκη εξοπλισμού και ανταλλακτικών, καθώς και υπόστεγο όπου βρίσκονταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου MQ-9 στην αεροπορική βάση Αλί Ας Σαλέμ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Φρουρών της Επανάστασης, από την επίθεση εκδηλώθηκε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καταστραφούν «πολλά» drones του συγκεκριμένου τύπου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση των ισχυρισμών από αμερικανικής πλευράς.