Σοκ επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Περού μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση της δημοσιογράφου, Σούσι Απόντε Πόλο, η οποία έπεσε νεκρή το Σάββατο από πυρά ενόπλου σε αγορά. Η 44χρονη δημοσιογράφος και υποψήφια στην περιφέρεια Άνκας στις περιφερειακές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου διατηρούσε τον ειδησεογραφικό ιστότοπο «China Polo Dominical», όπου φιλοξενούσε ρεπορτάζ για παρατυπίες και καταγγελίες για διαφθορά στους κόλπους της αστυνομίας στο Περού.


Διαβάστε: Δραματικές ώρες στο Περού για την Κιάρα Φεράνι: Με μάσκα οξυγόνου στο κρεβάτι - "Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω"


Η 44χρονη πυροβολήθηκε την ώρα που περπατούσε μαζί με υποστηρικτές της σε αγορά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Η αστυνομία της χώρας ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου, υπηκόου Βενεζουέλας.


Εκτέλεση δημοσιογράφου στο Περού: Συνελήφθη ένα άτομο

Το Συμβούλιο Τύπου του Περού, το οποίο εκπροσωπεί τους δημοσιογράφους στη χώρα, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας, υπογραμμίζοντας πως ανάλογες υποθέσεις παραμένουν «ανεξιχνίαστες». Τέσσερις περουβιανοί δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.


Η καταγγελία για απειλές

Ιδιαίτερη σημασία στην υπόθεση αποκτά το γεγονός ότι η Απόντε είχε δημοσιοποιήσει λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία της, καταγγελία για απειλές εναντίον της. Στις 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με Μέσα της χώρας, είχε αναρτήσει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο υποστήριζε ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από τρία διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα και ότι μέσω αυτών την προειδοποιούσαν πως είχε οργανωθεί επίθεση εναντίον της.


Τι εξετάζουν οι Αρχές

Η ίδια είχε συνδέσει τις απειλές με τον στρατηγό της περουβιανής αστυνομίας Βίκτορ Ρεβορέδο Φαρφάν, επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Η καταγγελία αποτελεί μέχρι στιγμής ισχυρισμό της ίδιας της δημοσιογράφου και δεν έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται με τη δολοφονία της. Οι Αρχές καλούνται πλέον να εξετάσουν εάν υπήρχε σχέση μεταξύ των απειλών και της επίθεσης.