Συνάντηση Λαβρόφ με Αραγτσί στη Νέα Υόρκη: "Μόνο η διπλωματία μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή" (Βίντεο)
Σημαντική συνάντηση
Κατά τη συνάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμπάς Αραγτσί, συζητήθηκαν περιφερειακά ζητήματα και διεθνή ζητήματα με έμφαση στην κατάσταση στο Ιράν, σύμφωνα με όσα ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας
Διαβάστε: Συνάντηση Γεραπετρίτη - Αραγτσί: Διάλογος για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
«Τονίστηκε πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη διπλωματική επίλυση της κρίσης που προκλήθηκε από τις παράνομες ενέργειες των ΗΠΑ και του Ισραήλ». Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κι ο Ιρανός ομόλογός του Μασούντ Πεζεσκιάν είχαν υπογράψει το 2025 συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης, που προέβλεπε εμβάθυνση των διμερών δεσμών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της άμυνας, αλλά δεν συμπεριλάμβανε ρήτρα, ή δέσμευση, για αμοιβαία άμυνα. Ωστόσο καθεμιά χώρα προσφέρει στην άλλη τεχνογνωσία και εξοπλισμό.
Συνάντηση Αραγτσί με Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη: Τι συζητήθηκε
Ο κ. Πεζεσκιάν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για τη στάση της Μόσχας όσον αφορά τον πόλεμο και έκρινε πως οι δυο χώρες μπορούν και πρέπει να προβάλλουν αντίσταση σε αυτή που αποκάλεσε «μονομερή» προσέγγιση των ΗΠΑ. Ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε χθες στο Fox News ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα τερματίσουν τον πόλεμο ή όχι.
📹 Lavrov, Araghchi Meet Again - This Time At UNGA
— RT_India (@RT_India_news) September 25, 2026
The Russian & Iranian FMs held talks in New York, just days after meeting in New Delhi for the BRICS Summit. pic.twitter.com/Va6lm4xjLz