O διεθνής συνασπισμός που έχει συγκροτηθεί για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει επιτύχει παρά μόνο «πολύ μέτρια» αποτελέσματα στη μάχη εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης, έκρινε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Δυστυχώς, τα επιτεύγματα του συνασπισμού στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δείχνουν να είναι πολύ μέτρια. Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί (περισσότερες από 5.000 επιδρομές που έχουν καταστρέψει 7.655 στόχους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων… δεν έχουν αναχαιτίσει την προέλαση της τρομοκρατικής οργάνωσης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Ένα λογικό ερώτημα εγείρεται—τι αποτελέσματα υπήρξαν με την αποστολή στην περιοχή στρατιωτικών δυνάμεων από αυτές τις χώρες, που αρέσκονται τόσο να καταμετρούν τις υπερπτήσεις των ξένων αεροσκαφών» υπογράμμισε το υπουργείο.

«Κατά συνέπεια, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τους συμμάχους σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο για μια γνήσια ενίσχυση των προσπαθειών στον πόλεμο εναντίον των διεθνών τρομοκρατικών απειλών, που θα βασίζεται στο σχετικό διεθνές πλαίσιο όπου το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα διαδραματίζει ρόλο-κλειδί» τονίζεται.