Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από την αντίπαλο του για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον να δώσει στη δημοσιότητα τα ιατρικά της αρχεία, ενώ τόνισε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να δημοσιοποιήσει και τα δικά του.

Ο 70χρονος ρεπουμπλικανός υποψήφιος έγραψε στο Twitter πως: «Νομίζω πως και οι δυο υποψήφιοι, η ανέντιμη Χίλαρι κι εγώ, θα πρέπει να να δημοσιεύσουμε τα αναλυτικά ιατρικά μας αρχεία. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω! Η Χίλαρι;».

Το στρατόπεδο του Τραμπ έχει βάλει πολλές φορές στο στόχαστρο την υγεία της Κλίντον, με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης και υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ να ενθαρρύνει τους ψηφοφόρους να ψάξουν διαδικτυακά άρθρα σχετικά με «την ασθένεια της Κλίντον». Ο Ντόναλντ Τραμπ, μάλιστα, έχει σχολιάσει αρκετές φορές πως η πολιτική του αντίπαλος κοιμάται συχνά, υπονοώντας πως είναι άρρωστη.

Η υποψήφια των δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, από την πλευρά της σχολίασε σε αμερικανική εκπομπή πως τέτοια σχόλια αποτελούν «μέρος μιας παλαβής στρατηγικής».

Οι γιατροί, ωστόσο, τόσο του Τραμπ όσο και της Κλίντον έχουν μιλήσει δημόσια, διαβεβαιώνοντας πως οι ασθενείς τους σφύζουν από υγεία.