Στροφή στην καριέρα του έκανε ένας ιταλός αρχιτέκτονας που τα παράτησε όλα και βρέθηκε να δουλεύει σε μια τυροκομική μονάδα στο Radicondoli, στην Τοσκάνη, όπου εκεί βρέθηκε το 2011 στο πλαίσιο του προγράμματος WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms), όπου εκπαιδεύτηκε για επτά μήνες μέχρι να προσληφθεί ως βοσκός.

Το πάθος του για τη φύση και τη φωτογραφία τον οδήγησαν να βρει συντροφιά σε μια αγέλη σκύλων, ένα κοπάδι πρόβατα και μια φωτογραφική μηχανή.

Μιλώντας στην Daily Mail είπε πως «το μόνο που έβλεπα στην πόλη ήταν σπατάλη, οι άνθρωποι να πετούν φαγητό, σπατάλη ενέργειας σε δουλειές που δεν τους έκαναν ευτυχισμένους. Είμαι πολύ καλύτερα στα βουνά και ανάμεσα σε ζώα».

Ωστόσο, από τη φάρμα έφυγε όταν ερωτεύτηκε κι έκτοτε ζει με τη σύντροφό του στη Μπολόνια, ενώ το ζευγάρι ονειρεύεται κάποτε να αποκτήσει δική του γη και να ανοίξει έναν ζωολογικό κήπο και μια βιβλιοθήκη στο δάσος. Μέχρι τότε ο Sgarbi επιστρέφει κάθε μήνα κι επισκέπτεται τη φάρμα. «Τα σκυλιά τρελαίνονται από χαρά μόλις με βλέπουν» λέει.