Τουλάχιστον 15 μαθητές έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, έπειτα από σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με φορτηγό στην βόρεια Ινδία το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, νεκρός ανασύρθηκε επίσης και ο οδηγός του λεωφορείου, σε ένα από τα δεκάδες τροχαία δυστυχήματα στη χώρα που διαθέτει ένα από τα χειρότερα επίπεδα οδικής ασφάλειας στον κόσμο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Guardian, το αστυνομικό τμήμα της επαρχίας Etah, όπου συνέβη το δυστύχημα επιβεβαίωσε τον αριθμό των 15 νεκρών παιδιών, εκφράζοντας φόβους πως αυτός μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 θύματα.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες οι συνθήκες του δυστυχήματος, αν και από το βρετανικό μέσο μεταδίδουν πως τέτοιες συγκρούσεις είναι συχνό φαινόμενο το χειμώνα, αφού κατά τις πρωινές ώρες στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη. Τα τροχαία δυστυχήματα έχουν κοστίσει τη ζωή σε 150.000 ανθρώπους το περασμένο έτος, αριθμός που δείχνει πως περί τις 400 ζωές χάνονται στην άσφαλτο καθημερινά στην Ινδία.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μόντι. "Συντετριμμένος από το τραγικό δυστύχημα στην επαρχία της Etah. Προσεύχομαι για όσους τραυματίστηκαν να αναρρώσουν το συντομότερο" σημείωσε.