Ένα σπάνιο βίντεο που δείχνει την πιο εχθρική και βίαιη φυλή του πλανήτη είδε το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τη φυλή Sentinelese, η οποία κατοικεί στο βόρειο νησί Sentinel του Ινδικού Ωκεανού, που με τη χρήση βίας, αποτρέπει κάθε μορφή επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Μάλιστα, τα μέλη της που κυκλοφορούν γυμνοί, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, χρησιμοποιούν κάθε τρόπο για να το επιτύχουν.

Στο βίντεο από το μίνι ντοκιμαντέρ που έχει πάνω από δυο εκατομμύρια views στο YouTube, μέλη της φυλής φαίνονται να κινούνται εχθρικά και να χειρονομούν με μη φιλικές διαθέσεις προς τους κινηματογραφιστές.

Για του λόγου το αληθές, στο παρελθόν οι εν λόγω ιθαγενείς, με τόξα και πέτρες, είχαν σφαγιάσει δυο ψαράδες το 2006, όταν οι δυο άτυχοι άντρες είχαν πλησιάσει τη φυλή τους. Μάλιστα συνηθίζουν να δείχνουν τις προθέσεις τους ρίχνοντας βέλη και πέτρες σε αεροπλάνα και ελικόπτερα που πετούν πολύ κοντά τους.

Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται ακόμη πως μόνο μία φορά οι ιθαγενείς δεν ήταν επιθετικοί στους ξένους. Συγκεκριμένα, στις 4 Ιανουαρίου του 1991, 28 άνδρες και παιδιά πλησίασαν τον κ. Πάντιτ και την ομάδα του, οι οποίοι είχαν φθάσει στο μέρος για έρευνες και του έκαναν μία καλή χειρονομία πριν επιστρέψουν στο δάσος.

Ο αφηγητής εξηγεί ότι οι Sentinelese είναι απευθείας απόγονοι από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν από την Αφρική και ζουν στο νησί για πάνω από 60.000 χρόνια. Όπως εξηγείται, είναι σχεδόν αδύνατον να υπολογιστεί πόσοι από αυτούς παραμένουν στην ενδοχώρα, που έχει σχεδόν το μέγεθος του Μανχάταν και αποτελεί μέρος των Ινδικών νησιών Andaman -αλλά οι εκτιμήσεις μέχρι στιγμής είναι πως υπάρχουν 40 με 500 ιθαγενείς.