Σοκαρισμένη είναι η διεθνής κοινότητα από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα, αυτή τη φορά στη Στοκχόλμη, όπου τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους όταν χτυπήθηκαν από φορτηγό που έπεσε πάνω σε κτίριο.

Πρόκειται για ένα ακόμα πολύνεκρο χτύπημα σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τις Βρυξέλλες, τη Νίκαια και το Βερολίνο πέρυσι, πιθανότατα και αυτό από το χέρι κάποιου οπαδού του Ισλαμικού Κράτους, όπως εκτιμούν οι αρχές.

Ωστόσο, η σημερινή είδηση θύμισε σε πολλούς μία δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ από τον περασμένο Φεβρουάριο η οποία για μέρες είχε γίνει viral.

Σε ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος, προσπαθώντας να προωθήσει στην κοινή γνώμη την απαγόρευση εισόδου μεταναστών στη χώρα, αναφέρθηκε στα τρομοκρατικά χτυπήματα που έγιναν από τζιχαντιστές στην Ευρώπη. Τότε ο Τραμπ εκτός από το Βερολίνο, έκανε αναφορά για ένα τρομοκρατικό χτύπημα στη Σουηδία, το οποίο όμως δεν είχε συμβεί ποτέ.

Μάλιστα, η ίδια η κυβέρνηση της Σουηδίας απάντησε με χιούμορ τότε στον Αμερικανό πρόεδρο, ζητώντας διευκρινίσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το αν έγινε τρομοκρατικό χτύπημα που δεν κατάλαβε κανείς στη χώρα.

«Αυτή είναι η ουσία. Πρέπει να κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή. Βλέπετε τι γίνεται στη Γερμανία, είδατε τι έγινε χτες το βράδυ στη Σουηδία. Στη Σουηδία, ποιος θα το πίστευε, στη Σουηδία... Πήραν μεγάλους αριθμούς προσφύγων και έχουν προβλήματα τα οποία δεν μπορούσαν να φανταστούν. Δείτε τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, τη Νίκαια», είχε δηλώσει ο Τραμπ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δύο μήνες μετά οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ αποδείχθηκαν δυστυχώς προφητικές, καθώς πράγματι έλαβε χώρα τρομοκρατικό χτύπημα στη Σουηδία.