Αποσύρεται από το προσκήνιο μέχρι νεωτέρας ο Κέβιν Σπέισι, μετά από τις πολλές καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση ανδρών τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με το περιοδικό «People», ο 58χρονος ηθοποιός, στον απόηχο του σκανδάλου που έχει προκύψει, αποφάσισε «να αξιολογήσει την κατάσταση και να αναζητήσει θεραπεία», όπως δήλωσε εκπρόσωπος του δύο φορές νικητή Όσκαρ.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω δηλώσεις για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ξεκίνησε από συνέντευξη του ηθοποιού Άντονι Ραπ, ο οποίος αποκάλυψε ότι πριν από 30 χρόνια, όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών και ο Κέβιν Σπέισι 26, ο τελευταίος προσπάθησε να τον κακοποιήσει σεξουαλικά στο σπίτι του. Ο Σπέισι απάντησε πως δεν θυμόταν το περιστατικό και απολογήθηκε για τη «μεθυσμένη συμπεριφορά του», δηλώνοντας για πρώτη φορά δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος. Ωστόσο, η απάντηση του Σπέισι ξεσήκωσε ακόμα μεγαλύτερη θύελλα αντιδράσεων.

Ο Άντονι Ραπ, η καταγγελία του οποίου ξεκίνησε το σκάνδαλο

 Στη συνέχεια και άλλοι άνδρες ηθοποιοί βγήκαν στο προσκήνιο και κατήγγειλαν και αυτοί σεξουαλική παρενόχληση από τον Σπέισι τις τελευταίες δεκαετίες. Ένας από τους καταγγέλλοντες δήλωσε πως ο Σπέισι τον φιλοξενούσε στο σπίτι του ένα βράδυ και πως όταν ξύπνησε στο κρεβάτι του βρήκε τον Σπέισι να κοιμάται πάνω του, ενώ αρχικά κοιμόταν στον καναπέ.

Ήδη η υπόθεση έχει στοιχίσει αρκετά στον ηθοποιό, καθώς η δημοφιλής σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί, το «House of Cards», διέκοψε μέχρι νεωτέρας τα γυρίσματα του έκτου και τελευταίου κύκλου, ενώ η επιτροπή των τηλεοπτικών βραβείων Emmy γνωστοποίησε πως δεν θα του απονείμει το τιμητικό βραβείο, όπως είχε αποφασιστεί.

Η απάντηση του Σπέισι