Το επενδυτικό ταμείο του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος αποχώρησε από την Apple, πωλώντας το μερίδιο που διατηρούσε στον τεχνολογικό κολοσσό, ενώ μείωσε τη συμμετοχή του και σε άλλα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, όπως το Facebook και το Twitter. Από την άλλη πλευρά, στοιχηματίζει σε Amazon και Μicrosoft, αγοράζοντας μετοχές των δύο εταιρειών.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν στις ρυθμιστικές Αρχές, το hedge fund του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, το Soros Fund Management, πώλησε στη διάρκεια του τριμήνου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 1.700 μετοχές της Apple και 1,55 εκατ. μετοχές της Snap, εταιρείας που διαχειρίζεται τη δημοφιλή εφαρμογή Snapchat. Η πώληση μηδένισε τη συμμετοχή του Soros Fund Management και στις δύο εταιρείες, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το μερίδιο που είχε το ταμείο του Σόρος στην Apple ήταν σχετικά μικρό, αξίας 291.278 δολαρίων. Από την άλλη, το μερίδιο που διατηρούσε στη Snap ήταν σημαντικό, καθώς η αξία των 1,55 εκατ. μετοχών ανέρχεται σε 19,48 εκατ. δολάρια. Η αποχώρηση Σόρος αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για τη Snap, τα οικονομικά αποτελέσματα της οποίας ήταν κατώτερα των προσδοκιών, ενώ δεν έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό χρηστών. Η μετοχή της Snap υποχωρεί πάνω από 48% από την ημερομηνία αρχικής δημόσιας εγγραφής, τον Μάρτιο.

Παράλληλα, το Soros Fund Management μείωσε το μερίδιό του στο Twitter κατά 5.700 μετοχές, κατέχοντας πλέον 18.400 μετοχές στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.