Ένας από τους μεγαλύτερους «θρύλους» της γαλλικής ροκ έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε ηλικία 74 ετών. Ο λόγος για τον Τζόνι Χαλιντέι, που πέθανε μετά από επιπλοκές της υγείας του.

Ο Χαλιντέι (ή Ζαν-Φιλίπ Σμετ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) έπασχε από καρκίνο στον πνεύμονα και η υγεία του παρουσίασε επιπλοκές, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, όπως είπε η σύζυγός του Λετίσια Χαλιντέι.

«Ο Τζόνι Χαλιντέι έφυγε. Γράφω αυτές τις λέξεις χωρίς να τις πιστεύω. Κι όμως είναι αλήθεια. Ο άνδρας μου δεν υπάρχει πια. Μας άφησε απόψε όπως έζησε όλη του τη ζωή, με θάρρος και αξιοπρέπεια», έγραψε σε ανακοίνωσή της.

Ο πασίγνωστος τραγουδιστής πέρασε πολλές περιπέτειες με τη ζωή του και την υγεία του. Γεννημένος τον Ιούνιο του 1943, λάτρεψε το τραγούδι και τις γυναίκες έντονα…

Παντρεύτηκε πέντε φορές (δύο με την ίδια γυναίκα), ενώ το 1966 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Σε μία συναυλία του μάλιστα το 1986 είχε καταρρεύσει επί σκηνής, παρουσιάζοντας ήδη κάποια προβλήματα στην υγεία του.

Πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους και ήταν ένα ίνδαλμα στη Γαλλία, καθώς έκανε τη ροκ και τα μπλουζ ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό. Συλλυπητήρια για τον θάνατό του έδωσε και η γαλλική προεδρεία.