Οι «βουλευτικές» εκλογές του ψευδοκράτους πλησιάζουν, με τον πρόεδρο του δεξιού Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν να έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στην Τουρκία, εξαιτίας του διαζυγίου του από τη γυναίκα του Χατιτζιέ Ντιλέκ Καρακουζού.

Αφορμή της πολιτικής συζήτησης είναι τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία που αναφέρθηκαν στο οικογενειακό δικαστήριο καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο του ψευδο-πρωθυπουργού, θα καταβάλει το ποσό των 250.000 στερλινών στην τέως σύζυγο του για την περιουσία, ακίνητα και μετρητά, που απέκτησαν από κοινού κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Στην ανακοίνωση του δικηγόρου του κ. Οζγκιουργκιούν αναφέρεται πως η κα Χατιτζιέ Ντιλέκ Καρακουζού αποδέχθηκε το ποσό αυτό ως αποζημίωση για ένα σπίτι που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του γάμου στην περιοχή του Πέλλα Πάις, για το οποίο εκκρεμεί ακόμη ένα χρέος 140.000 στερλινών, ένα αυτοκίνητο και ένα ακόμη σπίτι στο Κιόνελι, το οποίο δεν είναι εξ ημισείας.

Μετά τη διευθέτηση του διαζυγίου, η κα Καρακουζού αποδέχθηκε να αποσύρει τις αιτήσεις διαζυγίου εναντίον του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, που είχε υποβάλλει στο επαρχιακό δικαστήριο, το δεύτερο οικογενειακό δικαστήριο Άγκυρας και την έφεση εναντίον του στο ανώτατο δικαστήριο.