Το βίντεο δημιούργησαν αστρονόμοι ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Χιλή, με επικεφαλής τον Κρίστοφερ Ράσελ του Ποντιφικηκού Καθολικού Πανεπιστημίου της Χιλής, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δεδομένα από διαστημικά και επίγεια τηλεσκόπια προκειμένου να ταξιδέψουν τους θεατές προς το μυστηριώδες κέντρο του γαλαξία μας, εκεί όπου «φωλιάζει» μια τεράστια μαύρη τρύπα και περιφέρονται τεράστια άστρα (της κατηγορίας Wolf-Rayet), καθώς και ισχυρά νέφη αερίων, οι συντελεστές της ταινίας αξιοποίησαν στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων-Χ «Chandra» της NASA, το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή και άλλα υπέρυθρα τηλεσκόπια.

Η Γη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 26 χιλιάδων ετών φωτός από το κέντρο του Γαλαξία κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 240 τρισεκατομμύρια χλμ. Το βίντεο αποτυπώνει σε οπτικό περιβάλλον 360 μοιρών τι συμβαίνει στο κέντρο του Γαλαξία όπου κυριαρχούν ασταθή γιγάντια άστρα τα οποία εκτοξεύουν την ύλη τους στην περιοχή. Επίσης γίνονται ορατά και κοσμικά φαινόμενα που παράγει η παρουσία του Τοξότη Α*.

Πρόκειται για μια μελανή οπή με διάμετρο που εκτιμάται ότι είναι περίπου 45 εκατ. χλμ και μάζα περίπου 4 εκατ. φορές μεγαλύτερη από την μάζα του Ηλιου.

Το βίντεο των 360 μοιρών μπορεί να προβληθεί σε συσκευές εικονικής πραγματικότητας, όπως το Samsung Gear VR ή το Google Cardboard ή σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής του YouTube.