Τη δική του περιπέτεια έζησε ένας 12χρονος Αυστραλός, αν και το ίδιο δεν ισχύει για την οικογένειά του. Τι ακριβώς έκανε; Τσακώθηκε με τη μητέρα του και αναζήτησε παρηγοριά στη γιαγιά του. Η τελευταία -προφανώς επειδή του είχε και μια κάποια αδυναμία- πείστηκε να του δώσει το διαβατήριό του. Ο μικρός εν τω μεταξύ, είχε κλέψει και την πιστωτική κάρτα της μητέρας του. Στη συνέχεια έκλεισε πτήση και ξενοδοχείο για το Μπαλί. Πήρε το σκούτερ, πήρε και το λεωφορείο και πήγε στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ. Από εκεί πήρε το αεροπλάνο για το Περθ και από εκεί την πτήση για το Μπαλί. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία έπεισε τον υπάλληλο στον έλεγχο διαβατηρίων ότι είναι πάνω από 12 ετών, άρα μπορούσε να ταξιδέψει.

Έφτασε στο Μπαλί, έκανε κανονικά τσεκ ιν στο ξενοδοχείο, λέγοντας στην υποδοχή ότι περιμένει και την αδελφή του. 

Φυσικά, όλα τα καλά τελειώνουν. Το σχολείο παρατήρησε επίσης την απουσία του και ειδοποίησε στο σπίτι. Κάπου εκεί ξετυλίχθηκε το κουβάρι. Τελικά, η μητέρα ταξίδεψε και η ίδια στο Μπαλί για να τον μαζέψει.

«Ήταν υπέροχα, γιατί ήθελα να ζήσω μια περιπέτεια» είπε το παιδί στο Current Affair. Την άποψή του δεν συμμερίστηκε η μητέρα, που δήλωσε σοκαρισμένη. Αναγνώρισε, πάντως, ότι ο γιος της δεν δέχεται εύκολα να του πουν «όχι». Φάνηκε.