Καθησυχαστική, ήρεμη και με πλήρη επίγνωση του ρόλου της η πρώτη κυρία των ΗΠΑ ετοίμασε ένα ξεχωριστό δείπνο για το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας .

Η Μελάνια Τραμπ επιμελήθηκε το μενού της μεγάλης βραδιάς, επαναλαμβάνοντας διαρκώς δύο λέξεις στους συνεργάτες της στην Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου: «Μην Ανησυχείτε» όπως αποκάλυψε ο αμερικάνικος Τύπος, λίγες ώρες πριν αστράψουν τα φλας.

Και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ασχολήθηκαν με το «μενού» των διαπραγματεύσεων που περιείχε θέματα, όπως οι δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου και το Ιράν, η Μελάνια έβαζε τις τελευταίες πινελιές σε μία λαμπερή δεξίωση που αναμένεται να μεταδοθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το επίσημο δείπνο λοιπόν δια χειρός της σεφ του Λευκού Οίκου Κριστέτα Κόμερφορντ περιλαμβάνει ένα γεύμα τριών πιάτων από πράσινη σαλάτα, καρέ αρνιού με τζαμπαλάγια (ένα πιάτο από τη Νέα Ορλεάνη με αρωματικό ρύζι που θυμίζει παέγια), και τάρτα νεκταρινιού με παγωτό.

Τα λαχανικά σημειωτέον -όπως επίσης και το μέλι της τάρτας - προέρχονται από τον περίφημο κήπο και την κυψέλη που είχε φτιάξει στο Λευκό Οίκο η προηγούμενη πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα.

Οι τρεις επιλεγμένες ετικέτες κρασιού "ενσαρκώνουν την ιστορική φιλία μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας", αναφέρει το δελτίο τύπου, ενώ τα χρώματα που θα επικρατήσουν στο διάκοσμο θα είναι μπεζ και χρυσό, όπως και οι πορσελάνες που θα βγουν στο τραπέζι και χρονολογούνται από την εποχή των Κλίντον και Μπους .

Η αίθουσα Cross Hall όπου θα παρατεθεί το δείπνο θα είναι διακοσμημένη με κλαδιά κερασιάς και άνθη λευκής πασχαλιάς της Καλιφόρνια, ενώ τη βραδιά τέλος θα «ανοίξει» η πατροπαράδοτη ανταλλαγή δώρων και θα κλείσει μελωδικά η Κρατική Όπερα της Ουάσιγκτον.