Ιδιαίτερα απειλητικό μήνυμα από το ισλαμικό κράτος κατά των οπαδών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που ξεκινάει στη Μόσχα σε περίπου ένα μήνα στις 14 Ιουνίου.

Οι τζιχαντιστές σε αφίσα που έχει αναρτηθεί στη γαλλική γλώσσα και έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα γαλλικής οργάνωσης που συνδέεται με το ισλαμικό κράτος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σκοτώστε τους όλους» απειλώντας ευθέως τους οπαδούς που σκοπεύουν να βρεθούν στα γήπεδα της Ρωσίας τον ερχόμενο μήνα για την γιορτή του ποδοσφαίρου. Η εικόνα προπαγάνδας τρόμου απεικονίζει σε φόντο ένα γήπεδο και ένα μαχαίρι να κόβει στα δυο το σήμα του Παγκοσμίου κυπέλου δηλαδή το τρόπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους πειρλαμβάνονται μεγάλα αθλητικά γεγονότα έτσι ώστε να επιτύχει τις μέγιστες δυνατές απώλειες., Χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο της βρετανικής Daily Mail η οποία αναφέρει ότι «η αφίσα αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα γαλλικής οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Intelligence, η οποία παρακολουθεί την τρομοκρατική δραστηριότητα».

Τέλος, Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «θα πληρώσει το τίμημα για το θάνατο των μουσουλμάνων».