Την ώρα της επίθεσης ο Αντώνης Κοσσυβάκης, μαζί με συναδέλφους του, βρισκόταν σε εστιατόριο κοντά στο σημείο όπου ο ένοπλος άνοιξε πυρ κατά του πλήθους στην περίφημη Χριστουγεννιάτικη Αγορά της πλατείας Κλεμπέρ του Στρασβούργου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλα δώδεκα.

Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από την Αστυνομία και τις δυνάμεις του στρατού, ενώ οι θαμώνες των γειτονικών εστιατορίων και μπαρ έμειναν εγκλωβισμένοι στα καταστήματα για αρκετές ώρες, μέχρι τη λήξη του συναγερμού, περίπου στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα. Τα καταστήματα εστίασης της περιοχής έσφιζαν από κόσμο, καθώς, εκτός από την παρακείμενη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, η γαλλική πόλη φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα αρκετούς επισκέπτες εξαιτίας της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μιλώντας στα parapolitika.gr ο Αντώνης Κοσσυβάκης είπε: «Η σημερινή μέρα είναι μια δύσκολη μέρα για τη Γαλλία και την Ευρώπη. Ακόμα μια φορά η τρομοκρατία χτύπησε στην καρδιά της Ευρώπης. Ο στόχος των τρομοκρατών που είναι και ο φόβος δεν θα μας κυριεύσει. Στο τέλος θα ηττηθούν. Αυτό που ζήσαμε χθες βράδυ όλοι εμείς που ήμασταν κοντά στο σημείο της επίθεσης εύχομαι να μην ξανασυμβεί. Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων».

 
Ο Αντώνης Κοσσυβάκης

 

 

Λήξη συναγερμού: Ο υπεύθυνος του εστιατορίου ανακοινώνει ότι η Αστυνομία τον ενημέρωσε πως οι πελάτες του καταστήματος μπορούν να βγουν στο δρόμο.

 

(Φωτογραφίες-βίντεο: Αντώνης Κοσσυβάκης)