Εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στο Παρίσι, στο πάνω μέρος της λεωφόρου Σανζ-Ελιζέ, ενώ άλλες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε γαλλικές πόλεις.

Η συγκέντρωση στο Παρίσι η οποία θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο, καθώς αύριο Κυριακή κλείνουν ακριβώς τρεις μήνες από την αρχή της, επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διεξάγεται σε ήρεμη ατμόσφαιρα, παρά τα καπνογόνα και τα συνθήματα κατά του Γάλλου προέδρου («Εμανουέλ Μακρόν, θα έρθουμε να σε βρούμε στο σπίτι σου»).

«Στις δύο αυτές ημέρες, δεν μπορουν να αποκλεισθούν ανεπίσημες συγκεντρώσεις και πορείες», προειδοποιεί η αστυνομία του Παρισιού.

Στο Στρασβούργο, περίπου 110 «κίτρινα γιλέκα» συμμετείχαν στη μοναδική συγκέντρωση που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα σε Μπορντό, Τουλούζη, Μασσαλία, Λιόν, Ναντ και Λιλ.

Πάντως η λαϊκή υποστήριξη στην κινητοποίηση μειώνεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, όπου για πρώτη φορά το 56% των Γάλλων επιθυμεί να σταματήσει η κινητοποίηση.