Τη συνέχιση του Κυπριακού σχεδιασμού και των ενεργειών επί της ενεργειακής πολιτικής της Λευκωσίας, επανεπιβεβαίωσε με χθεσινές δηλώσεις του ο Υπουργός Αμύνης της Κύπρου Φώτης Φωτίου, με δηλώσεις του στη Λάρνακα και απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα αναφορικά με το κατά πόσον η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δεχθεί απειλές από την Τουρκία, μετά και την ανακοίνωση για συνεργασία της Κύπρου με την κοινοπραξία ΕΝΙ – KOGAS για τα οικόπεδα «Νο.5» και «Νο.6» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

«Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να υλοποιεί όλους τους σχεδιασμούς της όσον αφορά το φυσικό της πλούτο και την ενεργειακή της στρατηγική και δεν θα σταματήσει λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας» τόνισε ο Κύπριος ΥΠΑΜ για να προσθέσει: «Δεν θ’ απεμπολήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Ο ίδιος, αναφορικά με τις τουρκικές απειλές σημείωσε ότι «Αυτό δεν είναι είδηση. Αυτά συμβαίνουν τόσο τακτικά πλέον, είναι μια τακτική των Τούρκων να προκαλούν. Εκείνο που πρέπει να διερωτηθεί κάποιος είναι όταν τέτοια περίοδο γίνονται τέτοιες προκλήσεις πως είναι δυνατόν να θέλει η Τουρκία την επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό. Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να τεθεί στους Τούρκους». Και πρόσθεσε πως «Εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε όλους τους σχεδιασμούς μας όσον αφορά το φυσικό μας πλούτο και την ενεργειακή μας στρατηγική και δεν θα σταματήσουμε λόγω αυτών των προκλήσεων από τους Τούρκους. Δεν θα απεμπολήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα και αυτό είναι ξεκάθαρο» σημείωσε. Λ.Σ.Μ.