Μια 50χρονη Ελληνίδα που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε ένα σπίτι στη Λάρισα ξάφριζε τα μετρητά και τα τιμαλφή των εργοδοτών της και πολλά από τα κλεμμένα χρυσαφικά τα είχε πουλήσει και σε έναν ιδιοκτήτη χρυσοχοείου.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού υποψιάστηκαν αμέσως την γυναίκα όταν διαπίστωσαν πως οι οικονομίες τους είχαν κάνει φτερά. Έτσι, την κατήγγειλαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι βρήκαν στην κατοχή της μία χρυσή λίρα που προερχόταν από τα κλοπιμαία κι έτσι της έβαλαν χειροπέδες.

Η 50χρονη οικιακή βοηθός, που είχε ήδη ξοδέψει τα χρήματα που είχε κλέψει, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενη για διακεκριμένη κλοπή, ενώ σε βάρος του χρυσοχόου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στη Ρόδο, άλλες δυο περιπτώσεις κλοπής που έγιναν σε καταστήματα, εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Ιαλυσού και οι δράστες συνελήφθησαν. Στην πρώτη περίπτωση, ένας 27χρονος αλλοδαπός έκλεψε διάφορα αντικείμενα και προϊόντα προσωπικής περιποίησης από μια επιχείρηση, ενώ στη δεύτερη μια 66χρονη Ελληνίδα ξάφρισε χρήματα από το ταμείο ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.