Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις και οι μαρτυρίες για το μοιραίο δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι, όταν ταχύπλοο που οδηγούσε 44χρονος Γάλλος έκοψε στη μέση καΐκι, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας μια 60χρονη.

Ο 44χρονος Γάλλος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και έπειτα από την 24ωρη προθεσμία που έλαβε το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να απολογηθεί αύριο Δευτέρα στην εισαγγελία Ναυπλίου.

Από τη σύγκρουση των δύο σκαφών, σκοτώθηκαν δύο αδέλφια 60 και 70 ετών και τραυματίστηκε σοβαρά η 60χρονη αδελφή τους, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.
Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, ο χειριστής φέρεται να επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, η έρευνα φανερώνει ότι το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αύριο, Δευτέρα, θα γίνουν επίσης γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που έγιναν στο 44χρονο Γάλλο για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν το δυστύχημα.

Ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά: «Να σας πω λεπτομέρειες το τι χτυπήματα είχαν οι άνθρωποι, είναι μακάβριο. Ειλικρινά σας μιλάω, είναι μακάβριο»

Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 44χρονος Γάλλος χειριστής κινούταν με μεγάλη ταχύτητα στην θαλάσσια περιοχή.

«Ακριβώς πριν τρεις μέρες. Υπάρχει ένας δίαυλος, υπάρχει στην κοιλάδα ένα νησί, με τη στεριά, υπάρχει ένας δίαυλος εκεί. Ο συγκεκριμένος το πήγαινε πάσα δύναμη εκεί πέρα, που υπάρχουν βαρκάκια μικρά, που ψαρεύουν, που πιάνουν χταπόδια» είπε στον ΣΚΑΪ ο δύτης. Μάλιστα ο κ. Ρεβύθης που κλήθηκε από το Λιμεναρχείο να βοηθήσει στην ανάσυρση των νεκρών, παραλίγο να πέσει και ο ίδιος θύμα του Γάλλου χειριστή. «Ξέρω ότι δημιούργησε πρόβλημα, ξέρω ότι πήγε να πέσει πάνω μου. Δηλαδή είχα την κόρη μου και το παιδάκι μου λέει που πάει ο β...».

Ενώ ο πρώην δήμαρχος Σπετσών Βασίλης Καρδιασμένος δήλωσε: «Εγώ ξέρω το σκάφος του, ένα μαύρο σκάφος, το οποίο όταν αναπτύσσει ταχύτητα 40 και 45 μίλια σηκώνεται η πλώρη του το μπροστινό μέρος του σκάφους και δεν έχει όραση καλή δεν μπορεί να δει μπροστά του το βράδυ».

Ο δύτης υποστηρίζει επίσης ότι ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου «κοίταξε να αποφύγει το Λιμεναρχείο, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο, κοίταξε να αποφύγει τα νόμιμα για να τον υποστηρίξει ο δικηγόρος του».

Από την πλευρά τους, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμαναν τις ελλείψεις και τα προβλήματα της περιοχής.