Όπως είχαν αποκαλύψει την περασμένη Παρασκευή 16 Αυγούστου τα parapolitika.gr, το νοσοκομείο Σαντορίνης δεν πρόκειται να μείνει χωρίς αναισθησιολόγο, μετά από τις ενέργειες, τις οποίες ανέλαβαν σχετικά η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) Α.Ε., υπό την εποπτεία της οποίας λειτουργεί το ίδρυμα, και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Έτσι, σε μία καθόλα ευπρεπή και ευγενική ανακοίνωσή του, ο διοικητής του νοσοκομείου Σαντορίνης, κ. Πανοτόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ Α.Ε. αποφάσισε σήμερα την έγκριση απόσπασης Ιατρού – Αναισθησιολόγου από νοσοκομείο του ΕΣΥ, ο οποίος εκδήλωσε το Σάββατο ενδιαφέρον για την αναπλήρωση της θέσης του Ιατρού – Αναισθησιολόγου του Γ.Ν. Θήρας, για το διάστημα απουσίας του λόγω κανονικής αδείας. Αύριο Τρίτη η απόφαση του Δ.Σ. θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για την απόσπαση του Ιατρού. Η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο Κωτσιόπουλο, για την ειλικρινή διάθεση και προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος».