Αδειάζει η ΠΟΑΣΥ τον Σταύρο Μπαλάσκα, που δεν εκπροσωπεί όπως λέει σε ανακοίνωσή της την Ομοσπονδία, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του για σκουπίδια και μετανάστες – «σκόνη» στα Εξάρχεια.

«Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ., διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής» σχολιάζουν από την ΠΟΑΣΥ και χαρακτηρίζουν τον κ. Μπαλάσκα, χωρίς να τον κατονομάζουν ως Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει, για μια ακόμα φορά, ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Σταύρος Μπαλάσκας σε τηλεοπτική του συνέντευξη και αναφερόμενος στην επιχείρηση της αστυνομίας είπε:

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας – θα μπορούσαμε να πούμε- ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά-σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».

«Εκατό άνθρωποι οι οποίοι είναι μετανάστες και βρέθηκαν εκεί μέσα, είναι εκατό κακομοίρηδες, εκατό άνθρωποι οι οποίοι έχουν ανάγκες υγειονομικές, περίθαλψης, φαγητού, οι οποίοι δε γνωρίζουμε γιατί ήταν εκεί, ποιους πληρώνανε και ήταν εκεί», συμπλήρωσε.

Παρεμβαίνοντας η δημοσιογράφος της εκπομπής, σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, επανέλαβε τη φράση του κι εμφανίστηκε βέβαιη οτι με τον όρο «σκουπίδια» εννοούσε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας, με τον συμπαρουσιαστή της να συμπληρώνει: «όχι τους ανθρώπους;».

«Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια.