Τον θάνατο ενός προσώπου, είχε ως τραγική κατάληξη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική περιοχή του Στροβόλου. Όπως αναφέρει το philenews.com, πρόκειται για άντρα 62 χρονών, Ελληνοκύπριο, οξυγονοκολλητή, ο οποίος εγκλωβίστηκε εντός του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος γύρω στις 08. 50 της Πέμπτης λήφθηκε πληροφορία για φωτιά σε εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρογεννήτριων, με την ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να είναι άμεση. Σημείωσε ότι «η φωτιά ήταν σε μεγάλη έκταση, αλλά παρά τον περιορισμό της, εντούτοις εντοπίστηκε εντός του εργοστασίου, νεκρός εργάτης».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκ πρώτης όψεως δε φαίνεται να προκύπτει εγκληματική ενέργεια, αλλά η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε εκ πρώτης όψεως από ανθρώπινο λάθος.

Όπως σημείωσε, για την κατάσβεση της εργάστηκαν 29 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής και 9 οχήματα, ενώ η διερεύνηση του συμβάντος θα διενεργηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως αναφέρθηκε ακόμη εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά περιορίστηκε, με διασωθέντες εν τέλει τους γραφειακούς χώρους του εργοστασίου.

Στη σκηνή βρέθηκε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους για αυτοψία.


Σημειώνεται ακόμη ότι δύο υπάλληλοι του εργοστασίου μεταφέρθηκαν στις Πρώτες Βοήθειες λόγω ελαφρών εγκαυμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρογεννήτριων και στη σκηνή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να μη λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις και επεκταθεί σε παρακείμενα υποστατικά και εργοστάσια.

Όπως μεταδίδει το philenews.com μάρτυρες που βρίσκονταν στον χώρο έκαναν λόγο για μεγάλη έκρηξη, η οποία σημειώθηκε πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Πυκνοί μαύροι καπνοί σκέπασαν αρκετές περιοχές της Λευκωσίας, ενώ στην περιοχή είχε σημειωθεί και κυκλοφοριακή συμφόρηση.