Συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, δύο αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, για υπόθεση χρηματισμού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία μετά τη βεβαίωση παράβασης για παράνομη εργασία αλλοδαπών, ο πρώτος από τους Αξιωματικούς απαίτησε χρηματικό ποσό για να τον βοηθήσει να μειωθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου όταν ιδιοκτήτης εταιρείας παρουσιάστηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και κατήγγειλε ότι ο 54χρονος αστυνομικός και διοικητής της υπηρεσίας απαίτησε το ποσό των 10.000 ευρώ για να τον βοηθήσει να μειωθεί το πρόστιμο της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο ίδιος υπέκυψε στον εκβιασμό και στη μια το μεσημέρι της 23ης Σεπτεμβρίου, μεταβαίνει στο γραφείο του αστυνομικού και του παραδίδει έναν λευκό φάκελο με το ποσό των 3.120 ευρώ λέγοντας του ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα του δώσει άλλα 3.000 ευρώ τα οποία θα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμοδία εισαγγελική Αρχή, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.