Μια δυσάρεστη έκπληξη ανέμενε τον νέο πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα, κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης των νέων καθηκόντων του:

Ένα παράθυρο κατέρρευσε σε γραφείο της κεντρικής υπηρεσίας του Οργανισμού, στο Μαρούσι, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δυο εργαζόμενες, οι οποίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες.

Τα από καιρού διαπιστωμένα ως ελαττωματικά παράθυρα του κτιρίου, αλλά και γενικότερα το κτίριο αυτού του κρίσιμου για τη δημόσια υγεία φορέα, δεν είχαν τύχει καμίας επισκευής και συντήρησης κατά τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύστημα ψύξης και θέρμανσης δεν λειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να περάσουν ολόκληρο το θέρος εργαζόμενοι υπό συνθήκες… θερμοπληξίας!

Έτσι, σήμερα, με οδυνηρό τρόπο, ο νέος πρόεδρος αντιλήφθηκε ότι πέρα από τα μείζονα θέματα δημόσιας υγείας στα οποία καλείται να συνδράμει ο ΕΟΔΥ, υπάρχουν και θέματα διαχείρισης της υπαλληλικής καθημερινότητας, που χρήζουν επίσης άμεσης επίλυσης για να αποφευχθούν τα χειρότερα.