Πτώση σοβάδων, προβλήματα στατικότητας κτηρίων, έλλειψη προσωπικού και ασυντήρητα μηχανήματα συνθέτουν την εικόνα του νοσοκομείου Κιλκίς, δύο μήνες μετά το επεισόδιο με τα τρωκτικά που εντοπίστηκαν σε θάλαμο ασθενών, όπως καταγγέλλει στο Radio North 98 ο γενικός γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς Αχιλλέας Καλεμκερίδης.

Ο ίδιος τόνισε ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέδειξε παντελή αδιαφορία παρά το γεγονός ότι είχε επανειλημμένα ενημερωθεί.

Ο κ. Καλεμκερίδης προέταξε την επιδιόρθωση των κτιρίων, καθώς το νοσοκομείο στεγάζεται σε κτιριακό συγκρότημα με τα προβλήματα στατικότητας.
Ο γενικός γραμματέας του σωματείου ξεκαθάρισε πως πρέπει να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να ενημερωθεί η νέα πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα που εδώ και χρόνια σοβούν και να δοθούν επιτέλους λύσεις.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Καλεμκερίδη

Για υπερβολές και ανακρίβειες έκανε λόγο από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς, Θεόδωρος Ρεβενάκης.

«Οι σοβάδες έπεσαν αλλά δεν υπήρξε τραυματισμός και το τρωκτικό το είδε μια ασθενής που βρισκόταν σε νάρκωση. Όλα αυτά λέγονται γιατί κάποιοι θέλουν να κτίσουν πολιτική καριέρα δυσφημώντας το νοσοκομείο με ανακρίβειες και υπερβολές», ήταν η απάντηση που έδωσε στο Radio North98 ο κ. Ρεβενάκης. Ο ίδιος είπε ότι η βασική του επιδίωξη είναι η εκταμίευση του ποσού των 3 εκατομμυρίων ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. «Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει και εξοικονόμηση πόρων και αποκατάσταση κτιριακών προβλημάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Ρεβενάκη