Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία που πραγματοποιούν μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Όπως έγραφε το «Secret» που κυκλοφόρησε το Σάββατο με την Εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», τη σημαία του Πολυτεχνείου έχουν στην κατοχή τους στελέχη της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ που έχουν αυτομολήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Η στήλη μάλιστα επιβεβαιώνεται πλήρως καθώς ανέφερε ότι «τη σημαία θα «κρατά» στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και ένα παλληκάρι από την ΑΣΟΕΕ ονόματι Αιμίλιος Ελ Κουρή, που, ενώ και αυτό έχει «μεταπηδήσει» στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σκοπεύει να είναι υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές για το Οικονομικό Επιμελητήριο, παριστάνει τον γραμματέα της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ».

Το κωμικό είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας πλαισιώνεται από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Τζουμάκα ο οποίος μετά τη διάσπαση της ΕΦΕΕ ήταν αυτός που, κατά τον γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, έκλεψε τη σημαία του Πολυτεχνείου καθώς επίσης και από τον πρώην γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος ακολουθεί την πορεία αγκαζέ με την επίσης πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βαγενά. Εντωμεταξύ, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη σημαία και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, βρίσκεται κοντά στη σημαία. Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτούς που πλαισιώνουν τη σημαία, οι περισσότεροι έχουν  αυτομολήσει στον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή της πορείας, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου και άνοιξαν τη σημαία φωνάζοντας «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε». Στη συνέχεια το μπλοκ με τη σημαία συγκροτήθηκε πάλι και κινείται αυτή την ώρα προς την αμερικάνικη πρεσβεία. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ανακοινώσει ότι έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα οποία θα συμμετάσχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο, ενώ έχουν δοθεί σαφείς εντολές άμεσης επέμβασης σε περίπτωση επεισοδίων. Ο κύριος στόχος είναι να αποτραπούν, κατά το δυνατόν, τα επεισόδια, με περιορισμένη χρήση χημικών. Πάντως, πάντα στο τραπέζι είναι, εφόσον χρειαστεί, η χρήση μίνι ειδικών οχημάτων εκτόξευσης νερού.

Όσον αφορά το μετρό, στις 15.00 θα κλείσει ο σταθμός του «Μέγαρο Μουσικής», ενώ στις 16.30 θα κλείσουν οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός». Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι ήδη σε εφαρμογή από τις 12 το μεσημέρι, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ). Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.