Για καθυστέρηση στην τοποθέτηση νέας διοίκησης στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, με ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου τους, και ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ορίσει πάραυτα τη νέα διοίκηση, καθώς, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, στα ηνία του ΟΚΑΝΑ παραμένουν ακόμη εκείνοι οι οποίοι οδήγησαν τον Οργανισμό σε πολλαπλά αδιέξοδα και απαξίωση.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ τονίζει μεταξύ άλλων με ιδιαίτερη έμφαση τα εξής στην σχετική ανακοίνωσή του:

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο ΟΚΑΝΑ στην πραγματικότητα παραμένει ακέφαλος, αφού η Διοίκηση, που υποτίθεται ότι παραμένει για να διεκπεραιώνει τα απολύτως απαραίτητα ασχολείται μόνο με την τακτοποίηση ημετέρων και τη διευθέτηση ρουσφετολογικών αιτημάτων της τελευταίας στιγμής με αποκορύφωμα την εμμονική προσπάθεια παράνομης παραμονής του προηγούμενου Γενικού Διευθυντή στη θέση του. Όταν αυτή η Διοίκηση, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την παρανομία ο Οργανισμός έμεινε και χωρίς Γενικό Διευθυντή (από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα). Για όλα όσα συμβαίνουν στον Οργανισμό τους τελευταίους μήνες έχει ενημερωθεί πλήρως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τόσο με επιστολές του Συλλόγου, όσο και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο.

Αντί η νέα πολιτική ηγεσία να διορίσει νέα Διοίκηση άμεσα για να αντιμετωπίσει την οριακή κατάσταση του Οργανισμού, έχει εγκαταλείψει τον ΟΚΑΝΑ στο έλεος αυτών που έχουν έως σήμερα την κύρια ευθύνη αυτής της κατάστασης που έχει περιέλθει ο ΟΚΑΝΑ».