Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μεταφέρεται φέτος το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών προϊόντων του Δήμου Αρταίων, στο πλαίσιο τη 6ης Γιορτής Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 από τις 12:00 έως και τις 16:00 το φεστιβάλ ταξιδεύει στον Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας με στόχο την γνωριμία και την προβολή της Άρτας, καθώς και των προϊόντων της ενώ η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 στους Κωστακιούς Άρτας.

Το φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων (6η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς) πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Fly me to the moon” του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με το Δήμο Αρταίων να προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα πλούσιο θέαμα από εικόνες που ξεδιπλώνει την ομορφιά της πόλης μας με τα γεφύρια, την γνωριμία με την τέχνη λάξευσης της πέτρας, με τις γραφικές ορεινές μας περιοχές αλλά και τον υπέροχο Αμβρακικό κόλπο, τους ηπειρώτικους χορούς και τις παραδοσιακές μας συνταγές.

«Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με ιστορία, με φυσική ομορφιά και αρίστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα, καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον πρωτογενή τομέα. Μετά το Ζάππειο και το μετρό του Συντάγματος, φέτος το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Με στοχευμένες κινήσεις εξωστρέφειας και με τη βοήθεια όλων των παραγωγικών φορέων κάνουμε συγκεκριμένα βήματα για να γίνουν τα Αρτινά πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα ακτινίδια, η ελιά, αλλά και όλα τα προϊόντα της περιοχής μας, από τα ψάρια του Αμβρακικού μέχρι και τα κάστανα των ορεινών χωριών, γνωστά στο ευρύ κοινό της πρωτεύουσας, καθώς και σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

festival_1

Δείτε το βίντεο εδώ