Κατηγορηματικός ότι ο σεισμός στην Αλβανία δεν θα επηρεάσει την Ελλάδα εμφανίστηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο επικεφαλής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας. 

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα των δηλώσεών του: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο σεισμός της Αλβανίας να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο δεδομένου ότι Ελλάδα και Αλβανία είναι δύο διαφορετικά συστήματα, συνεπώς δεν επηρεάζει το ένα το άλλο και έτσι δεν θα πρέπει να υπάρχει σε καμία περίπτωση ανησυχία στον ελληνικό χώρο.» 

Απέδωσε τις καταρρεύσεις κτιρίων στην Αλβανία στο ότι ήταν παλιές κατασκευές και στις ελλείψεις στην επάρκεια των κατασκευών αυτών.

Ερωτηθείς αν στην Ελλάδα τα κτίρια είναι ασφαλέστερα στην περίπτωση ενός σεισμού, ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι η γενική εικόνα της χώρας μας είναι ότι έχει έναν καλά δομημένο ιστό, ο οποίος έχει κατασκευαστεί με αντισεισμικούς κανονισμούς, αξιοποιώντας τους Έλληνες επιστήμονες.

«Θεωρώ ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, υπάρχουν βεβαίως κατασκευές οι οποίες χρήζουν κάποιας προσοχής και κάποιας ενίσχυσης» συμπλήρωσε.