Το «Αρσενικό Νάξου» είναι το νέο ΠΟΠ ελληνικό τυρί
cheese
Ελλάδα

Το «Αρσενικό Νάξου» είναι το νέο ΠΟΠ ελληνικό τυρί

Το «Αρσενικό Νάξου», το νησιώτικο τυρί με την ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση, περιλαμβάνεται εις το εξής στα προστατευόμενα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρόκειται για ένα «ώριμο, σκληρό τυρί που παρασκευάζεται παραδοσιακά από μη παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Ξεχωρίζει από τα άλλα τυριά χάρη στην έντονη, πικάντικη και αλμυρόγλυκη γεύση του», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το «Αρσενικό Νάξου» παράγεται και ωριμάζει σε διάφορες κοινότητες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Η διαδικασία παραγωγής του συνδέεται στενά με τις γνώσεις των τυροκόμων, οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τον χρόνο τυροκόμησης, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και τη σύσταση της χλωρίδας.

Η νέα αυτή ονομασία έρχεται να προστεθεί σε πάνω από 1 460 προστατευόμενα διατροφικά προϊόντα, ο κατάλογος των οποίων είναι διαθέσιμος στη βάση δεδομένων eAmbrosia.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα