Στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να ’χαμε να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο, μίλησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Αναφορικά με βίντεο με το μαθητή που απειλεί καθηγήτρια, ο κ. Τσούχλος δήλωσε ότι αυτό το βίντεο είναι παρελθόντος χρόνου και ότι «αυτό που μας προβληματίζει και μας λυπεί είναι η ένταση που δημιουργείται». «Βέβαια συγχαίρουμε, και συμπαραστεκόμαστε στη συνάδελφο καθηγήτρια έστω και ετεροχρονισμένα, για την αντίδρασή της», τόνισε. Ακόμη ο ίδιος εξήγησε πως δεν υπάρχει κάποια παραπάνω ενημέρωση, εκτός από το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί μετά το συμβάν ο Σύλλογος και υπήρξε μια ποινή στο μαθητή από το Σύλλογο.

«Ο Σύλλογος προσπαθεί παιδαγωγικά να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και όλα αυτά τα χρόνια με τα σοβαρά οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία δεκαετία τα προβλήματα των οικογενειών, τα προβλήματα των παιδιών έρχονται μέσα στο σχολείο και εκεί έχουμε τις μεγάλες συγκρούσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Έχουμε δει πολλά γεγονότα τα οποία αναδεικνύουν το δύσκολο του λειτουργήματός μας. Δεν είναι απλό να είσαι εκπαιδευτικός τη σημερινή εποχή», συμπλήρωσε.

Για το bulling στα σχολεία ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, υπογράμμισε ότι «η έννοια αυτή της παρενόχλησης του bulling συμβαίνει και μεταξύ των παιδιών αλλά ορισμένες φορές μεταφέρεται και προς τους εκπαιδευτικούς με διάφορους τρόπους». Την ίδια στιγμή τόνισε πως «οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να επιλύουν τα ζητήματα και μέσα στην τάξη και μέσα στο σύλλογο».

«Είναι φαινόμενα πλέον που υπάρχουν στην ελληνική εκπαίδευση δηλαδή είναι γεγονότα που παλιότερα τα βλέπαμε μέσα από τα ΜΜΕ στο εξωτερικό και ήμασταν ευτυχείς που δεν συνέβαιναν στην Ελλάδα ξαφνικά όμως βλέπουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα γεγονότα μας ξεπερνούν και μπορεί να έχουν συμβεί και χειρότερα πράγματα τα οποία απλώς δεν έχουν αναδειχθεί», επισήμανε ο κ. Τσούχλος εκφράζοντας την ανησυχία του. «Τα γεγονότα αυτά τα αποδίδω στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχει η ελληνική κοινωνία», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την επέμβαση της Νίκη Κεραμέως, ο κ. Τσούχλος τόνισε ότι «η υπουργός ορθά παρενέβη» και πρόσθεσε πως «το ζήτημα είναι να λύνονται όλα αυτά χωρίς εξοντωτικές ποινές γιατί κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή». «Εμείς συμπαραστεκόμαστε σαν ΟΛΜΕ απερίφραστα στη συνάδελφο από εκεί και πέρα όμως πρέπει να συμπαρασταθούμε και στα νέα παιδιά. Ο συγκεκριμένος μαθητής ήταν και ενήλικας και δεν γνωρίζουμε τι προβλήματα έφερε αυτό το παιδί ώστε να ξεσπάσει στην καθηγήτριά του για μια απουσία», σημείωσε ο ίδιος.

Για τους απόφοιτους των κολεγίων ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε: «Η ΝΔ και η κα υπουργός μιλούν για αριστεία, εμείς έχουμε άλλη άποψη για την αριστεία αλλά από εκεί και πέρα η δικιά τους θεωρία κατακρημνίζεται με αυτό που κάνουν. Ένα παιδί που έλαβε μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις και απέτυχε ξαφνικά βρέθηκε σε ένα κέντρο ελευθέρων σπουδών, μετά από δύο έτη μπόρεσε και βρέθηκε σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού που είχε συνεργασία, και πήρε ένα τίτλο. Αυτός ο τίτλος ξαφνικά γίνεται πανεπιστημιακός με ένα παιδί που αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν είναι δίκαιο αυτό. Αυτό προσβάλει και εμάς ως επιστήμονες, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς τους αναπληρωτές, δημιουργεί προβλήματα στους νέους επιστήμονες ιδιαίτερα όμως στους φοιτητές και σε αυτούς που έρχονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Αν συμβεί αυτό θα κλείσουν πάρα πολλά περιφερειακά τμήματα».