Συνεχίζονται τα επεισόδια στο νησί της Λέσβου που έχουν ξεκινήσει αρκετά 24ωρα, κορυφώθηκαν την Κυριακή με τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί να είναι εκτός ελέγχου και να προσπαθούν ακόμη και τα όπλα των αστυνομικών να πάρουν, ενώ το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε πορεία διαμαρτυρίας.

Το εντυπωσιακό όμως είναι πως οι μετανάστες ήταν η… μειοψηφία όσων διαμαρτύρονταν και αυτό γιατί λίγο μετά τις 11 το βράδυ ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας στην Λέσβο αποτελούμενη από μία μικρή ομάδα μεταναστών, αναρχικών και μελών από ΜΚΟ.

Σύμφωνα με το lesvospost, μία ομάδα έκανε συγκέντρωση στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας μάνας στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης, καθώς διαμαρτύρονται για επιθέσεις που καταγγέλλουν πως δέχτηκαν, τρεις μετανάστες από τα ΜΑΤ στα πρωινά γεγονότα στην προκυμαία της πόλης.

Η αστυνομία δεν πρόλαβε να σταματήσει την πορεία και έτσι άφησε τους συγκεντρωμένους να πραγματοποιήσουν πορεία από την παλιά αγορά προς την πλατεία Σαπφούς.

Και πάλι σημειώθηκαν επεισόδια ωστόσο, καθώς υπήρξε ένταση μεταξύ αναρχικών και αστυνομικών, όπως μεταδίδει το lesvospost. Ακολούθησαν μάχες, καθώς τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ έγινε αναφορά για κρότους που ακούγονταν γύρω από την προκυμαία Μυτιλήνης. Τα μέλη της πορείας έφυγαν μέσα στα στενά της Ερμού, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αναφέρουν ότι ακόμη και οι καταστηματάρχες βγήκαν στους δρόμους και του κυνηγούσαν, καθώς κατήγγειλαν πως νωρίτερα, κατά την συγκέντρωση, τους απειλούσαν. Τα επεισόδια έληξαν γρήγορα και μετά τις 2 τα ξημερώματα ηρέμησε η κατάσταση, καθώς διαλύθηκε η συγκέντρωση.