Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου χώρου κλειστής δομής στη Χίο, όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Μάλιστα τα ξημερώματα της Τρίτης τα μηχανήματα έφτασαν σε Χίο και Λέσβο, ενώ στη Χίο έπιασαν κιόλας... δουλειά.

Τα μηχανήματα του στρατού ξεκίνησαν τις εργασίες υπό τις οδηγίες του μηχανικού της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες από τον χώρο κατασκευής στο νησί.


Υπενθυμίζεται πως στα δύο νησιά κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν επεισόδια, μόλις μια ομάδα κατοίκων αντιλήφθηκε την άφιξη των μηχανημάτων για τις εργασίες των κλειστών δομών.
Συγκεκριμένα, στη Χίο, στη θέση Πιτυός, οι δυνάμεις και τα μηχανήματα του στρατού δέχθηκαν στο μπλόκο επίθεση με μολότοφ και αυτοσχέδιες ρουκέτες, τις οποίες συνέλλεξε η αστυνομία:



Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δηλώνει ανυποχώρητη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το σχέδιο της στο Προσφυγικό τονίζοντας πως «το σχέδιο είναι προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών».

Μάλιστα ο κ Πέτσας απευθυνόμενος στους κατοίκους των νησιών όπου θα φιλοξενήσουν τις νέες κλειστές δομές ζήτησε τη συμβολή τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλούμε τους πολίτες και τις τοπικές αρχές να μας εμπιστευτούν. Οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες ανοιχτές δομές θα κλείσουν» δίνοντας παράλληλα το στίγμα πως θέληση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής των νέων δομών.