Για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα φαρμακεία της Ελλάδας με τις τιμές των μασκών και των αντισηπτικών υγρών να πωλούνται μέχρι και στη διπλάσια τιμή, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, Μιχάλης Τσιφάκης.

Αναφορικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Τσιφάκης τόνισε ότι «το όποιο κλίμα ανατιμήσεων είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητο». Ωστόσο ο ίδιος υπογράμμισε πως «επειδή είμαστε σε ένα καθεστώς ελεύθερης οικονομίας και ελεύθερης διαμόρφωσης τιμών θα πρέπει το κράτος και ειδικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης να λάβουν έκτακτα μέτρα».

Την ίδια στιγμή σε ότι αφορά τις μάσκες και τα αντισηπτικά υγρά και όχι μόνο, ο κ. Τσιφάκης σημείωσε «πως θα πρέπει άμεσα να δράσει το υπουργείο Ανάπτυξης και ειδικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού που είναι υπεύθυνη για αυτά».

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και η επιτροπή ανταγωνισμού θα πρέπει να λάβει ένα ακόμα έκτακτο μέτρο που να διασφαλίζει και να προστατεύει τα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως «αδικαιολόγητο πέρα για πέρα» το ότι εδώ και δεκαπέντε μέρες περίπου οι μάσκες προστασίας κυμαίνονται από 1€ μέχρι 7-8€ είναι. «Οι περισσότεροι φαρμακοποιοί δεν θέλουν να φτάσουν στο σημείο αυτό αλλά οι προμηθεύτριες εταιρείες τα πουλάνε ακριβότερα», διευκρίνισε υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και άμεση δράση του υπουργείου Ανάπτυξης».

«Σε ότι αφορά τα είδη διατροφής και εκεί αυτοσυγκράτηση, θα γίνεται ανεφοδιασμός κανονικότατα», κατέληξε.