Ως ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού εξετάστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου δεκάδες σμηνίτες.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Τετάρτης, 52 σμηνίτες από το νομό Ηλείας, εισήχθησαν στο κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αχαϊα, προκειμένου να εξεταστούν εάν είναι θετικοί στον ιό.

Σημειώνεται ότι οι δύο σμηνίτες είχαν εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου. Εντός της ημέρας θα υπάρχουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Το χρονικό της υγείας του 67χρονου

Εξέπνευσε τα ξημερώματα της Πέμπτης και ώρα 03:15, ο 67χρονος, που νοσηλευόταν επί μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ο εκπαιδευτικός ανήκε στο γκρουπ των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους και ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Δυτική Ελλάδα.

Τις τελευταίες μέρες, ο 67χρονος ήταν διασωληνωμένος, ενώ σταδιακά έπαυαν να λειτουργούν τα ζωτικά του όργανα. Χθες, η υγεία του επιδεινώθηκε και ουσιαστικά λειτουργούσε μόνο η καρδιά του. Τα μηχανήματα των κρατούσαν στη ζωή. Έως ότου έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

Με σοβαρή πνευμονία νοσηλεύεται και η σύζυγός του, ενώ ακόμα δύο κρούσματα στο ίδιο νοσοκομείο είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η Πάτρα ερημώνει

Την ίδια ώρα, αυξάνεται η ανησυχία στην Πάτρα.
Ο κόσμος στην πρωτεύουσα της Αχαϊας κυκλοφορεί με μάσκες, ενώ επικρατεί έντονος φόβος.

Χθες βράδυ, η πόλη έμοιαζε σαν να είναι ξημερώματα. Τα μαγαζιά ήταν άδεια, ενώ ελάχιστος κόσμος κυκλοφορούσε με τα πόδια. Λίγα ήταν και τα αυτοκίνητα που κινούνταν.
Ο κόσμος στην πρωτεύουσα της Αχαϊας κυκλοφορεί με μάσκες, ενώ επικρατεί έντονος φόβος.