Το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών για τις επόμενες 15 κρίσιμες μέρες, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες του parapoitika.gr η κυβέρνηση, θέλοντας να αποτρέψει την διάδωση του ιού.

Οι χθεσινές εικόνες στην παραλία της Θεσσαλονίκης, εξόργισαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες, να επεξεργαστούν ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο στην μετακίνηση των πολιτών.

Στόχος της κυβέρνησης, είναι σ’ αυτή την φάση να μην ξεφύγει η κατάσταση.
Και αυτό γιατί οι επόμενες δεκαπέντε μέρες είναι απολύτως κρίσιμες για το αν θα κερδίσει ή όχι το στοίχημα η χώρας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως και πριν από μια (περίπου) βδομάδα, σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει τουλάχιστον για δύο βδομάδες στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών.

Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει λάβει με μεγάλη καθυστέρηση η Ιταλική κυβέρνηση.

Τι σημαίνει πρακτικά «καθολική απαγόρευση;»
 
Ότι οι πολίτες θα δεν θα έχουν την δυνατότητα με μια απλή δήλωση να κυκλοφορούν, αλλά θα πρέπει να εγκρίνει την μετάβασή τους, είτε στον γιατρό, είτε οπουδήπτε αλλού και ένα δεύτερο πρόσωπο.

Επί της ουσίας το μέτρο που έχει λάβει η κυβέρνηση, έχει περιορίσει τις μετακινήσεις, ενώ αυτό που εξετάζει στοχεύει στην καθολική απαγόευση των μετακινήσεων, από τη στιγμή που παρατηρείται μια χαλαρότητα (κυρίως στην επαρχία) στην τήρηση του μέτρου.

Τα όσα υποστήριξε χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, είναι ενδεικτικά και της ενόχλησης του κ. Μητσοτάκη, αλλά και των σκέψεων που γίνονται σε κυβερνητικό επίπεδο, σε σχέση με την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών.

Οι τελικές αποφάσεις δεν αποκλείεται να ληφθούν ακόμη και εντός της βδομάδας, αφού όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, «αρκεί μια μέρα όπως την χθεσινή στη Θεσσαλονίκη για να ανατραπεί προς το δυσμενέστερο η κατάσταση».