Απαγόρευση κυκλοφορίας, αστυνομικοί στους δρόμους, πρόστιμα, αυστηρά μέτρα. Αυτά αντιλαμβάνεται κανείς με μια πρώτη ανάγνωση της νέας καθημερινότητας που έφερε στη ζωή μας ο κοροναϊός.

Μπορεί να φαίνεται ότι η ανησυχία ακόμη και ο φόβος να μας έχει νικήσει, όμως η ανθρωπιά και η ανάγκη να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας είναι το ισχυρό σημείο στο DNA μας που τελικά παίρνει το πάνω χέρι στις δύσκολες στιγμές.

Αυτό απέδειξε σήμερα και ο αστυνομικός που σε μια κίνηση ανθρωπιάς επιβεβαίωσε ότι είναι στο δρόμο ακριβώς για να προστατέψει τους πολίτες.

 Την ώρα που ο αστυνομικός σταμάτησε πολίτη για να ελέγξει τα απαραίτητα έντυπα που δικαιολογούν την έξοδό του μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, διαπίστωσε ότι η μάσκα που φορούσε ο πολίτης δεν ήταν σωστά τοποθετημένη.

 Αφού ολοκλήρωσε τον έλεγχο ως αστυνομικό όργανο, ολοκλήρωσε και το καθήκον του ως άνθρωπος. Προσφέρθηκε να δέσει με τον σωστό τρόπο την μάσκα που είχε σχεδόν φύγει από το πρόσωπο της κυρίας που την φορούσε, προκειμένου η ίδια να μην την αγγίξει και μάλιστα με τον λάθος τρόπο. 

Εκτός από τα όρια και τις αντοχές μας, η πανδημία δοκιμάζει και την ανθρωπιά μας. 

athinaelegxos3

athinaelegos2

 


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα