Την ανάγκη να μην παρασυρθούν οι πολίτες τις ημέρες του Πάσχα και να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα περιορισμού της προστασίας υπογράμμισε για άλλη μια φορά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

 Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς απεύθυνε και πάλι τις αυστηρές στους πολίτες υπογραμμίζοντας ότι «είναι απαραίτητο οι πολίτες να στηρίζουν τα μέτρα. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε μέρες, ούτε και στο Πάσχα». Σημείωσε δε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συζητάμε για άρση των μέτρων, καθώς "έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας". 

Πάσχα μόνοι μας στο σπίτι

Η γιορτινή διάθεσή μας πρέπει να περιοριστεί μόνο μέσα στο σπίτι μας. Κάθε ανεύθυνη συμπεριφορά μπορεί να μας πάει βδομάδες πίσω, ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς σχετικά με τις ημέρες του Πάσχα, υπενθυμίζοντας ότι και τις ημέρες του Πάσχα ισχύουν όλα τα περιοριστικά μέτρα που έχουμε μέχρι στιγμής. Υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει επιλογή για επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων.
«Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε ημέρες, ισχύουν για το Πάσχα όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει, στο ακέραιο. Δεν προβλέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια συγγενών και φίλων τις ημέρες του Πάσχα, δεν προβλέπεται τέτοιος λόγος μετακίνησης. Η αστυνομία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου κρίνει απαραίτητο. Είναι απαραίτητο να συνεχίσουν οι συμπολίτες να υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Πολιτείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. 

Άρση μέτρων

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στο θέμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων καθώς όπως ανέφερε πολλοί αναρωτιούνται πότε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. «Έχουμε ακόμη δρόμοι μπροστά μας. Θα γίνει άρση των μέτρων  όταν δεν θα υπάρξουν οι λόγοι που μας ανάγκασαν να τα επιβάλλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως τώρα πρέπει όλοι να συνεργαστούν και να τηρήσουνε τα μέτρα, καθώς το πόσο αυτά θα διαρκέσουν εξαρτάται από την συμπεριφορά μας.

Τι ισχύει για τις 27 Απριλίου

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στο θέμα της 27ς Απριλίου καθώς φαίνεται ότι πολλοί εκτιμούν πως θα είναι η ημερομηνία που θα αρθούν τα μέτρα. Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε κατηγορηματικός απέναντι σ’ αυτή την άποψη και την χαρακτήρισε παραπληροφόρηση.

«Εάν μέχρι τις 27 Απριλίου δεν είμαστε συνεπείς θα πάμε πολύ πίσω. Η ημερομηνία αυτή δεν σημαίνει άρση μέτρων. Δεν έχουμε ξεπεράσει τίποτα. Στις 27 Απριλίου θα ξανασυζητήσουμε και θα επανεξετάσουμε κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα για το πώς θα συνεχίσουμε».
Όπως υποστήριξε ο κ. Χαρδαλιάς, «η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο αλλά τα μέτρα ισχύουν ως τις 27 Απριλίου. Τα αισιόδοξα σημάδια που βλέπουμε, αν χαλαρώσουμε μπορεί να ανατραπούν»


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα