Μια καλοκαιρινή βδομάδα έχουμε μπροστά μας, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα, προβλέπονται καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα.

Η μέρα θα ξεκινήσει με λίγη τοπική συννεφιά νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και γρήγορα θα διαλυθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές, αίθριος καιρός με αρκετή λιακάδα και αραιές νεφώσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας στα δυτικά, κεντρικά και νότια προβλέπεται και μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 27-29 βαθμούς και θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 30 στις υπόλοιπες δυτικές κεντρικές και νότιες περιοχές, με το θερμόμετρο στους 30-33 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα είναι κοντά στους 27-28 και 30 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις, θα ενισχυθούν λίγο. Στο Ιόνιο σε εντάσεις 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-6 και τοπικά στα κεντρικά τμήματα 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις προς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 18-29 βαθμούς με νοτιά σε εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Και στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν τοπικά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 14-28 βαθμούς με Α-ΝΑ άνεμο 3-5 μποφόρ.

Στην συνέχεια της βδομάδας, την Τρίτη ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός με αρκετό ήλιο σε όλη τη χώρα και τη θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο. Νοτιάδες στα πελάγη σε εντάσεις 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σκόνη όμως στην ατμόσφαιρα , που όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει όλη τη βδομάδα.

Τέλος, την Τετάρτη πέρα από λίγες αραιές νεφώσεις στα νότια, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες σε ήπιες εντάσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση.