«Ομαλά κύλησε και η δεύτερη μέρα της δεύτερης φάσης του σχεδίου χαλάρωσης στα λεωφορεία αν και έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση στους επιβάτες. Από την πρώτη μέρα έχουμε αύξηση 126%», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο πρόεδρος του Ο.ΣΥ., Βασίλης Ξυπολυτάς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ξυπολυτάς τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι να φοράμε πάντα μάσκα μέσα στα λεωφορεία και να κρατάμε αποστάσεις. Από την πλευρά μας έχουμε φροντίσει οι οδηγοί να έχουνε πάντα μάσκα, τους προμηθεύουμε κάθε μέρα από δύο μάσκες στον καθένα».

«Πέραν αυτού υπάρχει μια διαχωριστική αλυσίδα που απομονώνει τον οδηγό και στο περίπου των 60% των οχημάτων μας έχουμε βάλει προστατευτικό πλεξιγκλάς και εντός της εβδομάδας θα είναι στο 100% του στόλου», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Ο.ΣΥ. επισήμανε ότι «αυτό το πρώτο διάστημα θα πρέπει να βλέπουμε τα λεωφορεία ως λύση ανάγκης για τη μεταφορά μας». «Δηλαδή θα πρέπει να προτιμήσουμε να περπατήσουμε, να πάμε με το ποδήλατο, να πάμε με το αυτοκίνητο από το να στριμωχτούμε ειδικά αν υπάρχει πολύς κόσμος σε ώρες αιχμής στο λεωφορείο», εξήγησε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με τη συχνότητα των δρομολογίων, σημείωσε: «Έχουμε βάλει περισσότερα λεωφορεία στις ώρες αιχμής δηλαδή όπου βλέπουμε ότι υπάρχει πρόβλημα προσθέτουμε περισσότερες γραμμές. Όμως να βλέπουμε και την πραγματικότητα ότι υπάρχει ένας περιορισμένος στόλος, γύρω στα 1.100 λεωφορεία που σημαίνει ότι κάνουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε τις ώρες αιχμής όταν βλέπουμε ότι υπάρχει περισσότερος κόσμος. Επίσης και άλλα 200 λεωφορεία τα οποία επισκευάζουμε αυτές τις μέρες, τα οποία τα είχαν αφήσει για πολλά χρόνια, και ελπίζουμε ότι θα τα βάλουμε εντός ροής στο τέλος του μήνα».