Αισιοδοξία επικρατεί μεταξύ των γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, καθώς τις επόμενες ημέρες και η τελευταία ασθενής που νοσηλεύεται στο ίδρυμα με επιπλοκές του κορονοϊού αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Πιο αναλυτικά, στο νοσοκομείο αναφοράς για το νέο κορονοϊό, όπου συνολικά είχαν διακομιστεί δεκάδες κρούσματα της νόσου, πλέον νοσηλεύεται μόνο μία ασθενής, η οποία σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς αναμένεται άμεσα να πάρει εξιτήριο, καθώς η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί και θα ολοκληρώσei την ανάρρωση της κατ' οίκον.

Όπως ανέφερε ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, η συγκεκριμένη ασθενής είναι το μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο νοσοκομείο, ενώ όλοι οι ασθενείς που φτάνουν στο ίδρυμα με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό.

«Τον τελευταίο μήνα όλα τα ύποπτα που νοσηλεύτηκαν ήταν αρνητικά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής. Τα παρακολουθούμε και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα δεδομένα μετά την άρση των μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thebest.gr, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ελεγχθεί από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών συνολικά 201 δείγματα από πολίτες, που ανήκουν ως επί το πλείστον σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και όλα έχουν βρεθεί αρνητικά στον κορονοϊό.

Από τα 201 δείγματα, τα 70 δείγματα αφορούν στο Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο και τα 57 στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, τα οποία ελήφθησαν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, ενώ εξετάστηκαν ακόμα 74 δείγματα από πολίτες που απευθύνθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης.