Επεισόδια ξέσπασαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία, κατά τη διάρκεια πορείας για τον Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πορεία διαμαρτυρίας κατά του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ που κατέληξε έξω από την αμερικανική πρεσβεία διαλύθηκε κάτω από ένταση με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια με πετροπόλεμο και χημικά μεταξύ διαδηλωτών και ματ.

Πάνω από 10 κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στο σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές βρίσκονταν στην πορεία, στην οποία κατάφεραν να παρεισφρήσουν και κουκουλοφόροι οι οποίοι αργότερα ξεκίνησαν τα επεισόδια.

dakrigona2



 Ομάδα ατόμων, όταν η πορεία ήταν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Βανδαλισμοί στο κέντρο της Αθήνας
Η ομάδα των κουκουλοφόρων ωστόσο που βρήκε ευκαιρία να προκαλέσει επεισόδια και που επιτέθηκε στους αστυνομικούς πετώντας πέτρες, δεν εκτόνωσε την οργή της μόνο στους δρόμους και κατά των ματ.

Κατά τα επεισόδια, η πορεία έσπασε στα δύο με διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την Αθήνα και άλλους προς την λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στο πέρασμά τους από το κέντρο της Αθήνας επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς καίγοντας κάδους, σπάζοντας βιτρίνες και καταστρέφοντας και περιουσίες ιδιωτών. 

ban1

ban2

ban3


Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε από το Σύνταγμα ως ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές στις ΗΠΑ που έχουν βγει στους δρόμους φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

dakrigona11

Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του μετρό

Με εντολή της Aστυνομίας οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» θα παραμείνουν κλειστοί καθώς εξελίσσεται η κινητοποίηση, ενώ κλειστοί και οι δρόμοι γύρω από την αμερικανική πρεσβεία.

 Οι διαδηλωτές, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, είναι περίπου 3.000.

Κλειστή είναι αυτή τη στιγμή η λεωφόρος Αμαλίας, ενώ οι διαδηλωτές έφτασαν στην αμερικανική πρεσβεία.